VRIJNET.NL

 

Welkom op vrijnet.nl. Vrijnet is een website gericht op, zoals het woord al zegt: vrijheid.

Het tegenovergestelde van vrijheid is betutteling. En betutteling vindt men vrijwel overal.

 

Gezondheid

 

Download hier de petitie tegen betutteling op het vlak van roken:

Dit gaat te ver.

 

Gezondheid is levensgeluk. Dat staat buiten kijf. Dat gezond voedsel, gezond drinken, voldoende eten en drinken belangrijk is, moge als bekend verondersteld worden. Men kan elkaar in dat opzicht aanmoedigen: roken? drinken? Zou u dat nu wel doen?

Zelf ben ik [Aarnoud de Hamer, de opsteller] niet-roker en geheelonthouder. Nooit gerookt en nooit gedronken. Ofschoon ik op mijn vierde bijna een sigaret had gerookt; maar ik liet de gekregen cigaret in het water vallen . . . . Later hielp ik mee in acties die waarschuwden tegen roken.

Maar ik eet wel eens friet. En ik beweeg eigenlijk te weinig.

Stel voor dat er wetten werden uitgevaardigd: vanaf heden dient iedereen een uur aan krachtsport te doen; of dient iedereen een uur te gaan hardlopen of te gaan joggen per dag. Of vanaf heden is het verboden meer dan één zakje friet per maand te nuttigen.

Big brother is watching you!

Dit moeten we denk ik niet willen. Iedereen moet vrij zijn. Geen rookcoupé's meer in treinen. Geen rookhokken meer in café's. Schoolkantines die geen snacks mogen verkopen. Eerst mochten mensen niet meer in het ziekenhuis roken, straks ook niet meer ervoor, op straat. In Groningen maakt men het nog bonter: een algeheel rookverbod op straat. Het wordt steeds gekker.

STOP de betutteling.

Download hier de petitie tegen betutteling op het vlak van roken:

Dit gaat te ver.

 

Waar het om gaat is: vrijheid. De vrijheid is in het geding. Vrijheid is een kostbaar goed. Dat dient men te koesteren. Het is zwaar bevochten.

 

Voor reacties: vrijnet@zeelandnet.nl.

 

 

Filmpjes:

 

Concept voor een vrije video-site.

Zoals gezegd, betutteling vindt men overal. YouTube is een prachtige site. Er kan veel worden bekeken. Ik maak er met genoegen gebruik van. Maar wanneer op YouTube filmpjes verdwijnen, bijvoorbeeld filmpjes die tegen klimaatverandering waarschuwen, is dat merkwaardig. Zo ook promotiefilmpjes over een bepaald evenement.

Zolang men de wet niet overtreedt is er toch niets aan de hand?

Interesse? Stuur een e-mail naar vrijnet@zeelandnet.nl.